You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Oxygen – Gastro kutak u Sunnylandu

Za vas i porodicu, grupu prijatelja, poslovnih ljudi na team building ili jednostavno, ljubitelje adrenalina, obezbijedili smo i savršen ambijent za predah uz napitke ili ručak. Restoran sa predivnim pogledom na grad i pažljivo biranom gastronomskom ponudom, idealno je mjesto za odmor.

U restoranu „Oxygen“, koji je koncipiran na samousluzi, možete odabrati neke od mnogobrojnih delicija i slastica koje za vas pripremaju vrhunski kulinarski majstori, i sve to po pristupačnim cijenama.

Doručak u „Oxygenu“ uz bogati „Salat bar“, svježe cijeđene sokove i brzu (Cash and carry) uslugu, odličan je početak novog dana. Dnevna ponuda svježih i ukusnih gotovih jela upotpunjena je i posebnim specijalitetima poput steakova, burgera, šiš ćevapa. Za ljubitelje roštilja posebna preporuka - dođite i kušajte fantastična „Čudesa od mesa“ spravljena na drvenom uglju.  

Glavna atrakcija u ponudi restorana Oxygen je Dry Aging govedina. Dry Aging je tradicionalni način pripreme mesa koji daje intenzivan, originalan, neodoljiv okus govedine. To je proces u kojem začinjeno meso sa himalajskom soli sazrijeva i potrebno je mnogo truda, vremena i znanja da biste dobili najsočniji odrezak koji ćemo vam mi sa zadovoljstvom poslužiti.

Jedno od omiljenih jela naših gostiju je svakako i „Heljdopita“, ukusna pita od heljdinog brašna sa blitvom i sirom.  Heljda se u kulinarstvu smatra žitaricom zbog svoje hranjivosti i botanički pripada kategoriji zeljastog povrća, zbog čega je jedna od glavnih sastojaka u našoj kuhinji. To mogu potvrditi i svi oni koji su probali naše čuvene heljdine pogačice sa kajmakom.

Vrhunac svakog objedovanja je desert koji dolazi kao slatko na kraju. Zbog toga u našem restoranu posebnu pažnju posvećujemo upravo pripremi slastica. Naša ponuda sastoji se od 25 pomno biranih deserata koje pripremaju vrsni majstori u našoj kuhinji.

 

Dođite u Sunnyland i Vašu dnevnu dozu jedinstvenog zadovoljstva pronađite u našem restoranu Oxygen.