You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Svečano otvoren Zabavni park Sunnyland

Sunnyland ima jedinstvene sadržaje za djecu i odrasle u ovom dijelu regiona, a glavna atrakcija je adrenalinski alpine coaster namijenjen za sve generacije.

Na padini okrenutoj prema Sarajevu i sa predivnim pogledom na grad, građanima su na raspolaganju restoran sa pogledom na grad, dvije igraonice za najmlađe posjetitelje i veliki parking. U ovaj projekat uključena je grupa investitora iz Njemačke, Italije i Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su osnovali kompaniju u BiH, dok je Alpine coaster projektovala najveća firma na svijetu za tu vrstu zabave, njemački Wiegand. Planirano je da se u budućnosti centar proširi na 36.000 kvadratnih metara.

Samo prvog dana na Zlatištu se okupio veliki broj onih koji su željeli da osjete ovo jedinstveno iskustvo i uživaju u vožnji koja postiže brzinu čak 40 km/h.

"Izgradnja zabavnog parka je ideja jednog od investitora. Firma Dubos je ideju pretvorila u poslovni plan i upravljala svim procesima, a zahvaljujući velikom broju domaćih i stranih firmi ono što možemo danas vidjeti i u čemu uživamo je posljedica zajedničkog napora. Ovo je projekat koji pokazuje da BiH ima potencijal da bude vodeća država po razvoju turizma u regionu", izjavio je Mirza Karić, direktor firme Dubos iz Sarajeva.

Investicijom vrijednom više miliona KM, završen je dvogodišnji investicioni ciklus, započet u januaru 2015.godine, sa ciljem povećanja jedinstvenih sadržaja za djecu i odrasle u ovom dijelu regiona. 

Posao je dobilo oko 70 ljudi. Važno je napomenuti da su sve radove izvodile domaće firme, a ugrađena oprema je od vrhunskih svjetskih proizvođača. Cijene su prilagođene stanovnicima Sarajeva jer se i većina gostiju očekuje iz glavnog grada i njegove okoline.